历年PMP考试真题及答案

2017-9-24 20:15:00   无忧考网    [手机版][文档预览][ 文档下载]
美国项目管理师网权威发布《历年PMP考试真题及答案》(全文共2834字),更多历年PMP考试真题及答案相关文档资源请访问无忧考网美国项目管理师频道。

【导语】以下是无忧考网整理的历年PMP考试真题及答案,仅供参考。

1.Which of the following is true about accuracy and precision?

A.Precision is consistency and accuracy is correctness

B.Precision is correctness and accuracy is consistency

C.Precision and accuracy are same

D.Precision is used for measuring length and accuracy is used for time measurements Your

下列哪个关于正确度和精确度的说法是正确的?

A.精确度是说连续性;正确度是说是否符合事实

B.精确度是说是否符合事实;正确度是说连续性

C.精确度和正确度是一样的

D.精确度用来测量长度;正确度用来测量你的时间

答案:A 参考:PMBOK2004 CH P154

2.Which process group is associated with schedule control,scope control,and cost control

A.Monitoring and Controlling

B.Planning

C.Executing

D.Closing

哪个过程组包括进度控制,范围控制和成本控制?

A.监控项目

B.规划

C.执行

D.收尾

答案:A 参考:PMBOK2004 CH P58

3.In Probability and Impact Metrics which of the following statement is true?

A.For opportunities,the high risk (dark grey) zone offers greatest benefits

B.For opportunities,the low risk (medium grey) zone offers lowest risk and best benefits

C.for Risks the high risk (dark grey) zone offers greatest benefits

D.for Risks the low risk (medium grey) zone should be addressed first

关于概率和影响矩阵,下列哪个说法是正确的?

A.对机会而言,高风险(黑灰色)区域意味着代表的利益

B.对机会而言,低风险(中灰色)区域意味着最低的风险和的利益

C.对风险而言,高风险(黑灰色)区域意味着的利益

D.对风险而言,低风险(中灰色)区域应该必须首先确定

答案:A 参考:PMBOK2004 CH P210

4.Zero defects practice or Do it first time is associated with which of the following?

A.Crosby

B.Juran

C.Deming

D.Shewhart

零缺陷或者事情一次作对和下列哪个有关?

A.克劳斯比

B.朱兰

C.戴明

D.休哈特

答案:A

5.Which of the following would be the BEST description of project management plan?

A.It contains risk,cost,process improvement and other management plans.

B.It is one of the outputs of project management software.

C.it is milestone.

D.it is project scope statement.

下列哪个的描述了项目管理计划?

A.包括风险、成本、过程改进和其他管理计划

B.是项目管理软件的输出之一

C.是里程碑

D.是项目范围说明书

答案:A 解释:用排除法,选一个相对合适的,注意选项B项目管理软件不等于项目管理信息系统

6.Purchase order is the simplest example of _________ type of contract

A.T&M Contract

B.Fixed Price

C.Cost plus Incentive Fee

D.Cost plus Fixed Fee

采购单是什么类型合同的例子?

A.时间材料合同

B.固定价格

C.成本加奖励费用

D.成本加固定费用

答案:B 参考:PMBOK2004 CH P230(仔细看能找到原文)

7.You are the project manager in East West Construction Company.After the completion of the structure you are visiting the site and checking whether the construction is as per the plan by taking the measurements.This is an example of

A.Risk Identification to prevent issues in the future

B.Active project management

C.Quality Assurance activity - Prevention

D.Quality Control Activity - Inspection

你是东西建筑公司的项目经理。在完成建筑后,你到实施地点检查是否建筑按照计划进行了测量。这是什么的例子?

A.风险识别用来防止未来出现的问题;

B.动态项目管理

C.质量保证活动-预防

D.质量控制活动-检查

答案:D 解释:检查作为工具出现在两个过程,范围核实和质量控制

8.You are in charge of installing a Voice Response System for a major company.You are about to start preparing the estimates and the Sponsor informed you that the estimate should be as much close to reality as possible.Which of the following you will most likely to use for your estimation:

A.CPM

B.PERT

C.PDM

D.Monte Carlo Simulation

你在负责为某个大公司安装声音回传系统。你开始准备估算时出资人告诉你估算必须尽可能接近实际。你最可能使用下列哪个做你的估算?

A.CPM

B.PERT

C.PDM

D.蒙特卡罗模拟

答案:D 解释:蒙特卡罗运用统计学进行模拟,相对而言比较贴近实际,也可以排除A和C都不是估算,选项B是缺乏经验的时候使用的,最没谱。

9.Create WBS is part which Knowledge Area?

A.Project Scope Management

B.Project Time Management

C.Project Integration Management

D.Project Cost Management

创建WBS是哪个知识领域的一部分

A.项目范围管理

B.项目时间管理

C.项目整体管理

D.项目成本管理

答案:A

10.If the optimistic estimate for an activity is 18 and standard deviation is 3.If the Most likely estimate is 30,the chance the activity will be finished between 23 and 35 days is

A.95.44

B.68.26

C.99.73

D.99.999

如果某个活动的乐观估计是18天,标准差是3。如果最可能估计是30天,这个活动在23天到35天之间完成的概率是?

A.95.44

B.68.26

C.99.73

D.99.999

答案:A 解释:这个活动的最悲观估计 X,(X-18)/6=3;所以最悲观是36;平均估算值=(54+120)/6=29;23到35,刚好左右各两个标准差,概率为95.44%

Word文档[全文共2834字]
文档推荐:
Word文档预览